sobota 25. února 2012

Banánový ples - pozvánka

Tak se to pomalu chýlí a konečně zase zavítáme do Prahy, už se moc těšíme, až uvidíme nějaké známé tváře, proto bych Vás rád pozval na událost Banánový ples, které se zúčastníme hned z kraje našeho příjezdu a kde je skvělá příležitost se s Vámi všemi setkat :-)

Co je to Banánový ples?
Až na pár výjimek v podstatě ples jako každý jiný. Podle definice wikipedie :-)

"Ples je společenská událost obvykle slavnostní povahy, která je spojena se společenským tancem za zvuků taneční hudby. Tato událost mimo jiné umožňuje vzájemné setkávání lidí, kteří by se jinak pravděpodobně nikdy nesetkali."

Po této stránce tedy Banánový ples vše splňuje :-). Navíc ovšem může nabídnout oproti snobské náladě obvyklého plesu poněkud alternativnější atmosféru, oproti společenským konvencím bujaré radování, oproti předraženým plesovým nápojům "lidové ceny" pokrmů a přípitků.
Navíc plesové téma, kterým je letos jak jsem se dověděl "Pirátský Banánový ples" doplňuje neobvyklost této společenské akce.
V tomto smyslu bych ještě rád vzpomenul píseň legendární punkové kapely Znouzectnost, v jejímž textu autoři definují své posluchačské publikum, které vítají na svých koncertech slovy:

"Pouštíme ty jenom v saku, nebo s módou podivnou! wouhouhou..."

Co se týče "Pirátského Banánového plesu" je tedy asi móda jasná :-) Kdo zatančí mazurku v převleku ztroskotané pirátské lodi, tomu koupím pivo :-)

Tímto článkem Vás tedy všechny srdečně zvu ke společenskému pobavení na Banánovém plesu a nyní konkrétní kusé informace:

Termín: 10.3.2012
Místo: V divadle Za Plotem (v areálu psychiatrické léčebny Bohnice - což také vypovídá mnohé :-))
Objednávky lístků (cena lístku 150 Kč, na místě jsou dražší): http://ples.prosek.org

Žádné komentáře:

Okomentovat